SAC STOMIC UNITAR DESCHIS PENTRU COLOSTOMIE/ILEOSTOMIE model PROTEA VITAL DVF3L - ÎNCHIDERE CU VELCRO


  • 14,00 LEI


SAC STOMIC UNITAR DESCHIS PENTRU COLOSTOMIE/ILEOSTOMIE model PROTEA VITAL DVF3L 

Sacul colector pentru stomie este un recipient flexibil pentru colectarea efluenților din corp printr-o stomă.

 PROTEA VITAL DVF3L este un sac colector pentru stomie unitar (cu o componentă), cu golire (cu evacuare, deschis sau drenabil) – cu închidere cu velcro. Toate părțile componente ale produsului sunt îndepărtate de pe corp odată cu schimbarea sacului. Acest sac colector pentru stomie permite evacuarea efluenților prin intermediul unei porțiuni speciale pentru golire, care se închide-deschide cu ajutorul unei benzi velcro.


Sacul colector pentru stomie PROTEA VITAL DVF3L este alcătuit din mai multe straturi (pereți sau folii) care sunt sudate perimetral, după cum urmează:

  • Începând ca enumerare, dinspre partea corpului uman (zona abdominală) spre exterior, primul element constitutiv al sacului este un element de conectare, numit flanșă. Flanșa este realizată din material hidrocoloid și este sudată de următoarele două straturi, respectiv de folia de pungă propriu-zisă și de folia de întărire. Flanșa, împreună cu aceste două straturi de care este sudată, are o deschidere care cuprinde/înconjoară stoma. Ea asigură fixarea întregului sac de zona abdominală a utilizatorului, respectiv de zona perimetrală stomei.
  • Primul strat este un start interior de confort realizat din material nețesut.
  • Al doilea strat este folia de pungă propriu-zisă.
  • Al treilea strat este folia de întărire și are rolul de a consolida sudarea flanșei de primele două straturi.
  • Al patrulea strat este folia impermeabilă. Aceasta are practicate în partea superioară trei incizii pentru a permite refularea gazelor degajate de efluenții din corp într-un compartiment de unde acestea vor fi filtrate și ulterior evacuate în exterior.
  • Al cincilea strat este folia de bază a sacului. Această folie are sudat pe interior, în partea superioară, un filtru. Acest filtrul are practicată pe partea sa exterioară o incizie care asigură evacuarea spre exterior a gazelor degajate de efluenții din corp. Pentru a asigura buna funcționare a filtrului (spre ex. în cazul în care acesta este umezit/udat din exterior) pe incizia acestuia este sudat un plasture de protecție din material de tip Gore-Tex.
  • Între al doilea și al cincilea strat, se generează așa-numitul compartiment colector pentru efluenții din corp.
  • Între al patrulea și al cincilea strat se generează așa-numitul compartiment al filtrului, mai sus amintit.
  • Al șaselea și al șaptelea strat sunt straturi exterioare de confort, ele venind în contact direct cu exteriorul, respectiv cu îmbrăcămintea utilizatorului. Aceste straturi pe de-o parte, obturează conținutul sacului oferind discreție, iar pe de altă parte, dat fiind faptul că au o zonă unde se suprapun, asigură un buzunar (o clapetă) pentru inspecție.

  • Având în vedere faptul că sacul colector pentru stomie PROTEA VITAL DVF3L este cu golire (cu evacuare, deschis sau drenabil), acesta are prevăzută în partea sa inferioară o deschizătură care permite evacuarea efluenților proveniți din corp.
  • Pentru deschiderea în vederea golirii, iar apoi închiderea în condiții facile, igienice și de siguranță a sacului colector pentru stomie PROTEA VITAL DVF3L, acesta are prevăzute și următoarele elemente în partea sa inferioară:
    • Buzunarul pentru degete. O bandă de ranforsare poziționată înspre exterior (înspre îmbrăcăminte) și sudată în extremitatea inferioară a porțiunii de golire a sacului, pe folia de bază a sacului, generează așa-numitul buzunar pentru degete. În acelși timp, tot în extremitatea inferioară a porțiunii de golire a sacului, dar de data aceasta înspre interior (înspre corp), pe folia de pungă propriu-zisă sunt lipite două benzi din policlorură de vinil (PVC). Astfel, prin așezarea în contrapunere a benzii de ranforsare și a celor două benzi din PVC, respectiv prin acționarea simultană a acestora, cu ajutorul degetelor, se permite golirea în condiții igienice și de siguranță a sacului.
    • Sistemul de închidere cu bandă velcro. După evacuarea conținutului sacului, respectiv igienizarea deschizăturii acestuia, această deschizătură se rulează în sus și se asigură închiderea fermă a sacului cu ajutorul sistemului de închidere cu banda velcro.
    • Buzunarul sistemului de închidere cu velcro. Din considerente de ergonomie și de siguranță, deschizătura sacului odată rulată și închisă cu ajutorul sistemului de închidere cu velcro, este mai departe îndoită în sus și introdusă în așa-numitul buzunar al sistemului de închidere cu velcro. Acest buzunar este plasat în partea inferioară a sacului și reprezintă un spațiu delimitat pe de-o parte de folia de bază a sacului și pe de altă parte de stratul exterior de confort, respectiv o bandă de ranforsare care este sudată de acesta din urmă.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: DISPOZITIVE, COLOSTOMIE, STOMA